Архива вести
                   

ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ЗАКОНА О РЕФЕРЕНДУМУ И НАРОДНОЈ ИНИЦИЈАТИВИ

30. октобар 2019.

Министарство државне управе и локалне самоуправе, у поступку припреме новог Закона о референдуму и народној иницијативи, спроводи јавну расправу о његовом нацрту која ће трајати од 25. октобра до 22. новембра 2019. године.

Министарство позива представнике надлежних државних органа, органа аутономне покрајине, органа јединица локалне самоуправе, Сталне конференције градова и општина, стручну јавност, невладине организације, као и друге заинтересоване стране да своје примедбе и предлоге доставе Министарству државне управе и локалне самоуправе, на и-мејл: lokalna.samouprava@mduls.gov.rs и поштом на адресу: Министарство државне управе и локалне самоуправе, Београд, Бирчанинова 6

Нацрт закона биће представљен на округлим столовима који ће се одржати 4. новембра 2019. године у Новом Саду, 12. новембра 2019. године у Нишу и 18. новембра 2019. године у Београду.

По окончању јавне расправе, Министарство државне управе и локалне самоуправе ће анализирати све примедбе, предлоге и сугестије у јавној расправи и на основу тога сачинити извештај о одржаној јавној расправи у року од 15 дана од дана окончања јавне расправе, те исти објавити на интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе и Порталу е-управе.

Израду Нацрта Закона о референдуму и народној иницијативи, и организацију јавних расправа подржава Влада Швајцарске у оквиру пројекта „Подршка спровођењу Акционог плана Стратегије реформе јавне управе – реформа локалне самоуправе 2016-2019“.

Нацрт закона са образложењем, анализу ефеката и Програм јавне расправе можете наћи на сајту Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Извор: Министарство државне управе и локалне самоуправе и Координационо тело