Архива вести
                   

ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ЗАКОНА О РЕФЕРЕНДУМУ И НАРОДНОЈ ИНИЦИЈАТИВИ (РОК: 22. НОВЕМБАР 2019)

13. новембар 2019.

Министарство државне управе и локалне самоуправе у поступку припреме закона којим се уређује област локалне самоуправе спроводи јавну расправу о Нацрту закона о референдуму и народној иницијативи.

Јавна расправа траје од 25. октобра до 22. новембра 2019. године.

Министарство позива представнике надлежних државних органа, органа аутономне покрајине, органа јединица локалне самоуправе, Сталне конференције градова и општина, стручну јавност, невладине организације, као и друге заинтересоване стране да своје примедбе и предлоге доставе Министарству државне управе и локалне самоуправе, на и-мејл:: lokalna.samouprava@mduls.gov.rs и поштом на адресу: Министарство државне управе и локалне самоуправе, Београд, Бирчанинова 6.

По окончању јавне расправе, Министарство државне управе и локалне самоуправе ће анализирати све примедбе, предлоге и сугестије у јавној расправи и на основу тога сачинити извештај о одржаној јавној расправи у року од 15 дана од дана окончања јавне расправе, те исти објавити на интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе и Порталу е-управе.

Израду Нацрта Закона о референдуму и народној иницијативи, и организацију јавних расправа подржава Влада Швајцарске у оквиру пројекта „Подршка спровођењу Акционог плана Стратегије реформе јавне управе – реформа локалне самоуправе 2016-2019“.

Пратећу документацију можете да преузмете на   http://mduls.gov.rs/javne-rasprave-i-konsultacije/javna-rasprava-o-nacrtu-zakona-o-referendumu-i-narodnoj-inicijativi/

Извор: Министарство државне управе и локалне самоуправе и Координационо тело