Архива вести
                   

ЈАВНА РАСПРАВА О БУЏЕТУ УЗ ПРИСУСТВО ПРЕДСТАВНИКА МЕДИЈА И НВО

14. децембар 2017.

Бујановац - Председник општине Бујановац Шаип Камбери је у свом кабинету угостио представнике локалних медија и невладиних организација како би са њима разговарао о планирању општинског буџета за 2018. годину.

Камбери је обавестио присутне да ће буџет за наредну годину највероватније износити 950 милиона динара, али да је могуће да по први пут премаши 1 милијарду ако се урачунају пројекти изградње фискултурне сале за основну школу у Великом Трновцу и реновирање школе у селу Биљача. Од капиталних пројеката који ће бити уврштени у буџет, председник општине је издвојио трансфер станицу која ће решити проблем одлагања смећа и градске депоније, путне правце Југокоп – Кршевица и Зарбинце – Муховац, као и уређење петље на улазу у град.

У новом буџету ће средства за пољопривреду бити умањена са 32,5 милиона у 2017. години на 20 милиона динара. За привреду ће највероватније бити опредељено 15 милиона динара, а могуће је и смањење средстава намењених за медије, са 7 милиона на 5 милиона динара, о чему се још увек размишља. 

Опаску представника медија да је препорука медијских удружења да износ средстава за финансирање медија треба да буде 2 одсто укупног буџета, што би у случају општине Бујановац износило око 20 милиона динара, Камбери није коментарисао, али је најавио расписивање конкурса за финасирање медија већ током јануара.

„Свестан сам свих потреба, али морамо се прилагођавати и планирати буџет у складу са  

 реалним могућностима“, рекао је председник општине.

Средства за спорт ће бити увећана за милион динара, па ће износити укупно 10 милиона динара, док за културно – уметничка друштва износ остаје исти – 1,7 милона динара. За невладине организације је, уместо овогодишњих 2 милиона дианра, у буџету за 2018. планирано повећање на 3 милиона динара.

Извор: Југпрес и Координационо тело