Архива вести
                   

ЈАБЛАНИЧКИ И ПЧИЊСКИ ОКРУГ НА САЈМУ У КАВАЛИ

27. септембар 2013.

Лесковац, Врање – На међународном сајму привреде и пољопривреде „Експо 2013“, који се одржава у грчком граду Кавали од данас до 2.октобра, учествоваће 30 предузећа са подручја Јабланичког и Пчињског округа. Своје производе ће у Кавали представити произвођачи хране и пића, намештаја, текстила и обуће и произвођачи два бренда „лесковачког домаћег ајвара“ и „лесковачког роштиљ меса“.

Ово је шести пут како привредници са југа Србије учествују на сајму у Кавали и  очекује се да ће они ове године  склопити конкретне послове. Сада већ постоји пет до шест фирми са југа Србије које су присутне на тржишту Грчке, посебно у области града Кавала. Поред тога има и Грка који су заинтересовани да инвестирају у будућу Зелену зону у Лесковцу.

Како је најављено, међу излагачима на српском штанду биће врањска винарија „Алексић“, кондиторски производи „Аморети“, Удружење „Лесковачки ајвар“, ДИ Бујановац, „Бивода“ и ЈП „Србијашуме“.

Ове године ће на сјму „Експо 2013“ учествовати више од 100 фирми из Грчке, Турске, Бугарске, Румуније, Украјине, Пољске, Србије и са Кипра.

Извор: Танјуг