Архива вести
                   

ЈАБЛАНИЦА БЕЗ ВОДЕ, ЦИСТЕРНЕ НЕДОВОЉНЕ

22. септембар 2020.

Бујановац - Мештани села Јабланица траже да Општина Бујановац хитно реши њихов дугогодишњи проблем са водоснабдевањем.

Након што су целе прошле недеље остали и без цистерни са водом из ЈП „Комуналац“, озлојеђени Јабланчани су у понедељак ујутру  покушали да разговарају са председником општине Нагипом Арифијем, али их он није примио правдајући се другим обавезама.

У делу села, у којем нема водовода живи десет породица које за воду чекају на ЈП „Комуналац“, а цистерне, како кажу, долазе нередовно.

“Доносили су нам воду на две недеље, а у последње време касне, па прођу и три, као што се десило сада. Ово је велика срамота и жалосно је због деце која овде живе да немају воду у 21. веку. Људи се сналазе како знају, довозимо воду тракторима, купујемо, а немамо ни пут, препуштени смо годинама сами себи”, каже мештанин који је био међу представницима села који су у понедељак тражили састанак са председником општине.

Како каже, њима је речено да је председник заузет па их је примио неко други.

“Испичали смо за своје муке по ко зна који пут, све се то зна одавно”,  каже он.

Директор ЈП „Комуналац“ Ружди Халили је рекао да су Јабланчани добили воду за викенд, што је наш саговорник из села и потврдио, али је нагласио да воду из једне цистерне деле два домаћинства, што је недовољно.

За трајно решење проблема, односно изградњу водоводне мреже, је потребно 35 милиона динара, како је 2018. године рекао тадашњи заменик председника општине Стојанча Арсић.

Недуго потом, Арсић је оценио да је то превелики издатак, с обзиром на број људи који тамо живи.

Извор: Бујановачке и Координационо тело