Архива вести
                   

ИЗЛИЛА СЕ БАЊСКА РЕКА У СИЈАРИНСКОЈ БАЊИ, ВЕЋИ ДЕО МЕДВЕЂЕ БЕЗ СТРУЈЕ И МОБИЛНОГ СИГНАЛА

12. jануар 2021.

Медвеђа  - Готово половина територије општине Медвеђа је без струје. Најкритичније је у Сијаринској Бањи, где се излила Бањска река. Угрожено је неколико домаћинстава, као и погон за прераду дрвета, а однет је и мост.

Велике падавине су прошле ноћи направиле велике проблеме. Мештани села Бучумета, Леца, Дренца, Стубле, Ђулекара, Капита, Реткоцера, Спонца, Горњег  Маћедонца, Петриља, Тулара, Боровца, дела Свирца, Браине, Губавца, Медевца, Пороштице, Мркоња, Богуновца и Чокотина, Слишана и јама Рудника Леце немају струју због обимних кварова на далеководима, јавио је радио Медвеђа.

Нестанак електричне енергије проузроковао је и сметње у раду појединих мобилних оператера. Комуникација унутар општине је изузетно отежана. Надлежни из електродистрибуције у Медвеђи кажу да су екипе непрекидно на терену, да су добили помоћ из суседних општина и чине све што је у њиховој моћи како би се нормализовала тренутна ситуација.

У току ноћи је дошло до изливања Бањске реке, која је појединим домаћинствима нанела већу материјалну штету и однела два моста.

Председник општине Медвеђа Небојша Арсић је са сарадницима на терену. Предузимају се све могуће мере како би се помогло људима, а добра вест је да се вода полако повлачи.

Магистрални пут Медвеђа–Приштина је до јуче ујутро  био у прекиду због изливања потока.

Извор: Инфо центар југ, Радио Медвеђа и Координационо тело