Архива вести
                   

ИЗБЕГЛИЦЕ И МИГРАНТИ КОЈИ СУ СМЕШТЕНИ У БУЈАНОВЦУ УЧЕСТВОВАЛИ У ЧИШЋЕЊУ ДВОРИШТА ШКОЛЕ

30. август 2018.

Бујановац - Избеглице и мигранти који су смештени у прихватном центру у Бујановцу су, заједно са представницима локалне самоуправе, учествовали у акцији чишћења дворишта Основне школе „Бранко Радичевић“ у том граду, коју је током протекле школске године похађало више од 25 деце миграната.

Технички директор Јавног предузећа „Комуналац“, Иљир Таипи, изјавио је за агенцију Бета да је током поменуте акције очишћено не само школско двориште, већ и његова околина са друге стране ограде школског дворишта, као и да су сређене жардињере са цвећем.

Пред почетак школске године, радници „Комуналца“ су, уз помоћ деце и одраслих из прихватног центра за избеглице, ошишали и траву у школском дворишту, а акција чишћења је трајала око сат времена.

Ову волонтерску акцију водио је „Комуналац“ који је кроз програм Подршке ЕУ општинама на чијој територији привремено бораве мигранти добио нови камион смећар, као и нове контејнере преко програма Уједињених нација УНДП.

Ово није први пут да избеглице и мигранти који су смештени у прихватном центру у Бујановцу учествују у еколошким акцијама са локалним становништвом.

Почетком марта избеглице и мигранти, који су смештени у адаптираним просторијама фабрике „Светлост“ на улазу у Бујановац, учествовали су , заједно са локалним становништвом, у чишћењу приобаља Трновачке реке, која протиче кроз Бујановац а на чијим обалама њихове породице са децом често бораве када излазе из прихватног центра.

Извор: Бета и Координационо тело