Архива вести
                   

ИЗ КОРИТА СЕ ИЗЛИЛЕ СЛАТИНА И ТРНОВАЧКА РЕКА КОД БУЈАНОВЦА

6. јун 2012.

Бујановац - Због обилних падавина које су у понедељак у вечерњим сатима задесиле Пчињски округ излиле су се реке Слатина и Трновачка. Поплављена су села Осларе и Левосоје, као и Ново насеље у Бујановцу. Вода је продрла и у просторије средње економске школе. По речима Дракчета Станојковића, начелника Окружног одељења за ванредне ситуације, вода је тренутно под контролом.

“Поплављено је десетак кућа и неколико помоћних објеката у селима Осларе и Левосоје. Ове падавине потопиле су и део подрумских просторија средње економске школе у Бујановцу, а вода је продрла и у неколико зграда”, изјавио је Станојковић.

Мештани Ослара кажу да не памте овакво невреме. “Поплављени су углавном подруми и дворишта, мада нам најтеже пада што су страдале оранице и баште. Данас се процењује штета, па ћемо видети шта ће се даље дешавати. Целе ноћи смо се борили са водом уз помоћ ватрогасаца и војске, овакве кише се не памте “, рекао је Радослав Накић, један од мештана села Осларе.

У одбрани од поплава учествовале су ватрогасно- спасилачке екипе из Бујановца, појачане колегама из Врања, мештани и радници комуналног предузећа. У току јучерашњег дана вода се повукла у корита, али је избацивање атмосферских вода настављено ангажовањем механизације предузећа "Комуналац" из Бујановца.

Због градоносних облака радарски центар Кукавица је активирао противградни систем на територији општина Бујановац и Владичин Хан.  Све екипе су на терену и раде на санирању последица поплава.