Архива вести
                   

ИСТРАЖИВАЊЕ О ПОЛОЖАЈУ И ПОТРЕБАМА МЛАДИХ НА СЕЛУ (РОК: 5. НОВЕМБАР 2019)

30. октобар 2019.

Фондација Ана и Владе Дивац спроводи истраживање о положају и потребама младих на селу.

Испитује се перцепција младих о квалитету живота младих на селу, као и перспективе младих за њихов останак и квалитетан живот на селу. На основу резултата овог истраживања ће се сачинити конкретне препоруке које ће бити представљене релевантним државним институцијама, пре свега Министарству омладине и спорта и Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Млади који одлазе или живе на селу могу да попуне онлине упитник који је доступан на  https://www.emailmeform.com/builder/form/1H7BaD2K9yc . Упитник садржи 30 питања и за његово попуњавање је потребно око 5 минута.

Поверљивост и анонимност учесника ће бити осигурани. Прикупљени подаци ће бити коришћени само у истраживачке сврхе, а биће анализирани и приказани искључиво на групном нивоу, као генерални закључци истраживања.

Упитник ће бити отворен до 5. новембра 2019. године.

Фондација ово истраживање реализује као део пројекта „Мрежа омалдинских фондова Западног Балкана и Турске“  коју подржава Европска комисија.

За сва додатна питања и информације можете контактирати  Ксенију Ракић,  ksenija.rakic@divac.com или Бојану Јевтовић, bojana.jevtovic@divac.com.

Извор: Фондација Ана и Владе Дивац и Координационо тело