Архива вести
                   

ИСКОРИСТИТЕ ЛЕТО ЗА СТИЦАЊЕ ВОЛОНТЕРСКОГ ИСКУСТВА У СРБИЈИ!

5. јун 2019.

У Младим истраживачима Србије – Волонтерском сервису Србије је у понедељак, 3. јуна, почело пријављивање за међународне волонтерске кампове у Србији.

Све описе кампова у Србији можете погледати на http://kampovi.mis.org.rs/. О начину и условима пријављивања прочитајте на  http://kampovi.mis.org.rs/gde-i-kako-se-prijaviti/ .

Зашто да изаберете да 10 дана до 2 недеље проведете негде у Србији? Ево неколико одличних разлога:

  • Најбољи начин да упознате своју земљу – домаћини су вам локалци,  одушевљени што је међународна група волонтера дошла у њихово место, па вас зову на славу, пецање, да пробате домаће специјалитете, па тиме постајете почасни гост малих и упечатљивих места широм Србије.
  • Сви трошкови су вам покривени, осим пута и 2000 динара партиципације!
  • Волонтери и волонтерке су из различитих земаља, па не морате да отпутујете ван земље да бисте вежбали енглески и упознали своје вршњаке из иностранства.
  • Радите нешто корисно и занимљиво за заједницу, што вероватно не бисте имали прилику да радите; на пример - правите мостиће преко речице, организујете кампању за скретање пажње на проблеме у тој заједници, или можда организујете изложбу фотографија на теме ненасиља и разумевања, радите у заштићеним природним добрима, као што су Обедска бара, Делиблатско или Лудашко језеро и Ковиљско-петроварадински рит, организујете сеоске игре без граница и слично!

Уколико ипак желите да ове године учествујете на међународном волонтерском кампу у иностранству, пријаве су још увек у току!

Све описе кампова у иностранству на којима има слободних места можете погледати у претраживачу кампова на https://www.mis.org.rs/sr_lat/volontiranje/volonterski-kampovi-u-inostranstvu/pretraga-kampova/?CampSearchStartDate=&CampSearchEndDate. Постоји и видео упутство за начин пријаве, које можете да погледате на    https://www.youtube.com/watch?v=VSMw85ZQfks&t=26s.

За све додатне информације контактирајте Младе истраживаче Србије. Контакти се налазе на  https://www.mis.org.rs/sr_lat/kontakt/.

Извор: Портал млади и Координационо тело