Архива вести
                   

ИСИДОРА, МАЈСТОР НА ХАРМОНИЦИ, ЗАСИЈАЛА У УКРАЈИНИ

15. мај 2019.

Бујановац – Са недавно завршеног великог Међународног такмичења хармоникаша у Украјини, Исидора Ташковић из Левосоја и њен ментор Милош Стоименов вратили су се са сребрном медаљом, која сија златним сјајем.

Исидора Ташковић, ученица седмог разреда Основне школе „Вук Караџић“ у Левосоју, према речима њеног ментора, својим наступом је одушевила чланове стручног жирија из Велике Британије, Француске, Италије. Исидора се на овом такмичењу изборила за друго место, у конкуренцији преко 40 младих хармоникаша, узраста од 13 до 15 година, из Украјине, Литваније, Летоније, Белорусије.

Смотра хармоникаша „Перпетуум мобиле“ у украјинском Драгобичу овој талентованој девојчици, прво је такмичење ван граница Србије, док је у нашој земљи већ побеђивала.

„Исидорин успех је огроман. Показала је таленат вредан дивљења и велики потенцијал. То су потврдили и стручњаци за хармонику из Белорусије и Италије од којих је добила позив да наступи на њиховим такмичењима“, прича за њен наставник хармонике у бујановачкој Музичкој школи, Милош Стоименов.

За приказивање Бујановца и Србије у најбољем светлу у далекој Украјини, поред Исидоре постарао се и Милош Стоименов.

Он је позван да соло концертом отвори такмичење, указана му је част да буде члан стручног жирија, а учествовао је и на конференцији о савременој музици 21. века на хармоници.

Сребрно одличје са такмичења у Украјини једно је од највећих признања за Музичку школу у Бујановцу, а Стоименов најављује нове наступе и победе његових 13 хармоникаша.

Извор: Бујановачке и Координационо тело