Архива вести
                   

ИНФОРМАТИКА ОБАВЕЗНА, УКИДАЈУ СЕ ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ

22. март 2017.

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Александар Липковски, председник Националног просветног савета, је рекао да ће се на дневном реду наредне седнице Националног просветног савета, која ће се одржати 11. априла,  бити предлог новог наставног плана за пети, шести, седми и осми разред и новог наставног програма за пети разред основне школе.  

Према његовим речима кључна новина у предлогу, који је урадио Завод за унапређивање образовања и васпитања, је увођење информатике и рачинарства као обавезног предмета, који се реализује са једним часом недељно у петом и шестом разреду, а у седмом и осмом као блок настава са фондом од 30 часова годишње.

Уместо техничког и информатичког образовања, уводи се нови предмет техника и технологија, који у односу на постојећи предмет мења и начин реализације у седмом и осмом разреду, па ће уместо два, ученици имати један час недељно, плус блок од 30 часова на годишњем нивоу.

Предвиђена је и промена у садашњем предмету физичко васпитање, који ће се убудуће звати физичко и здравствено васпитање,

Извор: РТВ Ритам и Координационо тело