Архива вести
                   

ХУМАНИТАРНА АСИСТЕНЦИЈА ПОЧЕТКОМ СЕПТЕМБРА НА ОСАМ ЛОКАЦИЈА У ПРЕШЕВУ, БУЈАНОВЦУ И ВРАЊУ

20. јун 2016.

Бујановац – Координационо тело је у сарадњи са Министарством одбране и Министарством за државну управу и локалну самоуправу организовало трећи радни састанак у вези хуманитарне асистенције која ће бити реализована на територији Пчињског округа. На састанку се разговарало о локацијама на којима ће ова акција бити спроведена као и о учешћу медицинског кадра различитог профила који ће пружати медицинску помоћ житељима удаљених места на територији града Врања и општина Прешево и Бујановац.

За сада је познато да ће се хуманитарна асистенција спроводити на укупно осам локација, две на територији Врања, две у општини Прешево и четири на територији Бујановца.

Учесници састанка су договорили и термин за реализацију активности те ће се она одржати у периоду између 6. и 16. септембра 2016. године.

Састанку су присуствовали председник Координационог тела, Зоран Станковић, медицински тим и представници Војске Србије, представници Националне гарде Охаја, Министарства одбране Анголе, амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији, помоћник министра за државну управу и локалну самоуправу задужен за послове локалне самоуправе, Саша Могић, народни посланик, Фатмир Хасани, народни посланик и начелник Пчињског округа, Славиша Булатовић, помоћник градоначелника Врања, Игор Андонов, заменик председника општине Бујановац, Стојанча Арсић, директори Домова здравља у Прешеву, Митат Сахити, Бујановцу, Лела Јовановић и Врању, Ненад Младеновић, директор ветеринарске станице у Бујановцу, Миодраг Милковић, те директорка Завода за јавно здравље у Врању, Милена Мишић.

Извор: Координационо тело