Архива вести
                   

ХУМАНИТАРЦИ ИЗ ФУДБАЛСКОГ КЛУБА БАРСЕЛОНА У ПОСЕТИ БУЈАНОВАЧКОМ БСК-У

16. април 2018.

Бујановац - Представници Фондације ФК Барселона су прошле седмице боравили у Бујановцу и том приликом посетили локални ФК БСК. У оквиру сарадње славног шпанског клуба и УНХЦР-а, Рамон Гаригес и Лаура Сентис обилазе градове у Србији у којима се налазе избеглички кампови.

Како је објаснио Гаригес, Барселонина фондација је први пут присутна у Србији, а циљ им је да се упознају са начином рада и условима у избегличким камповима, а посебно су заинтересовани за спортске активности деце.

„Дошли смо да би видели како се одвијају спортске активности на овим просторима и колико су млади мигранти укључени – драго нам је што јесу“, рекао је Гаригес у друштву двојице Нигеријаца из избегличког кампа у Бујановцу који свакодневно тренирају са фудбалерима БСК-а.

Чланови управе БСК-а упознали су представнике фондације са начином рада млађих категорија клуба, нагласивши да је међу 50 младих фудбалера и десетак малишана из избегличког кампа.

По речима гостију из Барселоне, њихова помоћ може бити у виду опреме, спортских реквизита, као и довођења школованих тренера, специјализованих за рад са децом.

„Наша фондација користи славно име Барселоне да обезбеди новац и кроз спорт промовише инклузију деце у друштво“, рекао је Гаригес.

 Извор: Југпрес и Координационо тело