Архива вести
                   

ХИТАН САСТАНАК У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ НИШ О КООРДИНАЦИЈИ МЕДИЦИНСКИХ УСТАНОВА СА ПОДРУЧЈА ЈУЖНЕ СРБИЈЕ

28. октобар 2020.

Ниш – По налогу министра здравља Златибора Лончара, данас ће у Клиничком центру Ниш бити одржан хитан састанак. Тема састанка ће бити организација рада и координација између медицинских установа током збрињавања и лечења ковид пацијената из читавог региона овог дела Србије у наредном периоду.

На састанаку ће се окупити директори више од 20 здравствених центара са југа и југоистока Србије, од Александровца до Прешева и од Куршумлије до Кладова.

„Циљ је да током трајања трећег таласа епидемије, заједничким координисаним радом  југ Србије буде у потпуности спреман за максимално ангажовање у збрињавању свих оболелих на што квалитетнији и ефикаснији начин”, наводе из Клиничког центра Ниш.

У Клиничком центру Ниш се повећава број хоспитализованих ковид пацијената, тако да је попуњено 70% капацитета Инфективне клинике. Управа Клиничког центра ће учествовати и у формирању ковид болнице у Хали Чаир. У њој неће бити респираторних јединица, као што је случај у београдској Арени. Разлог за њено отварање је смањење евентуалног притиска на Клинички центар Ниш, јер морају да се сачувају капацитети за „нековид” пацијенте.

Извор: Naissus Info и Координационо тело