Архива вести
                   

"ГУМОПЛАСТИКА", ГОМИЛАЊЕ ОБУЋЕ У МАГАЦИНУ

20. новембар 2013.

У бујановачкој "Гумопластици", фабрици која је 15 година у стечају, током пописа имовине и залиха, избројано је 25.000 пари обуће у магацинима. Део ће бити продат, а део отписан, због дотрајалости. Пописом имовине почела је реализација плана реорганизације "Гумопластике".

"Гумопластика" је у стечају 15 година, Привредни суд у Лесковцу прихватио је план реорганизације. Од друштвеног предузећа постаје друштво са ограниченом одговорношћу. Залихе су пописане, следи процена вредности.

Председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић каже да ће покушати нешто да продају по нижим ценама.

"Покушаћемо да део тог производног програма продамо по нижим ценама, део да се отпише, у зависности од штете која на тој обући постоји", рекао је Станковић.

Држава преко Агенције за приватизацију и Координационог тела финансијски помаже предузећу да покрене производњу и пронађе стратешког партнера. У производњу ће уложити и новац који прикупе продајом залиха.

Вршилац дужности директора "Гумопластике" Ненад Ристић каже да није само обућа у складишту.

"Постоји и друга роба, пластични производи у великим количинама, типлови за грађевинарство, кутије за електрику", каже Ристић.

Фабрика се простире на четири хектара, а четвртина је под кровом. Осим управне зграде, имају радионицу, складишта, млин, линије за производњу обуће и пластике.

Само једна машина ради у бујановачкој "Гумопластици", купљена пре седам година, кинеске производње, и она је за пластичну амбалажу.

Извор: РТС и Координационо тело