Архива вести
                   

ГРК СЕ НАСТАНИО У ПРЕШЕВУ

17. новембар 2014.

Костадинос Атанасјас  рођен је у Грчкој али се због посла се привремено населио у Прешеву, где развија бизнис са бушењем бунара. Изнајмио је кућу и одушевљен је што међу пријатељима има и Србе и Албанце.

„Често слушам о неким размирицама између Срба и Албанаца, а ја се, ето, дружим и седим у кафани и са једнима и са другима. Живим у Прешеву и окружен сам добрим људима, има посла и то ми је довољно“, започиње причу овај Грк који се бави ископавањем бунара за потребе наводњавања.

Ради широм Србије, али му је „база“у Прешеву. Међу запосленима има и Грке и људе из овог краја, а по бунару наплаћује од 50 до 250 евра.

„За вредне људе има посла, иста мука мучи људе на целом Балкану, како да прехране породицу, а политика је споредна ствар. Волим овај народ у Србији, њихову спонтаност и гостопримство, без обзира колико тешко живе. Србија је моја друга земља“, рекао је Костадинос.

По образовању психолог, сада бизнисмен, Атанасјас је први пут у Србију дошао 1983. године, када се као младић бавио музиком.

Извор: Вечерње новости и Координационо тело