Архива вести
                   

ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ ЗА АКТИВНЕ ГРАЂАНЕ - ПОКРЕТАЧИ ПРОМЕНА 2019 (РОК: 27. ОКТОБАР 2019)

18. октобар 2019.

Београдска отворена школа, у сарадњи са Београдским фондом за политичку изузетност и Балканском истраживачком мрежом Србија, a уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), је отворила први конкурс за Годишње награде за јавно заговарање.

Циљ овог признања је препознавање организација цивилног друштва и неформалних група које настоје да своје заједнице учине бољим и увезанијим.

У оквиру конкурса постоје три категорије које се односе на:

•  успешно остварену сарадњу са доносиоцима одлука у јавном заговарању,

•  успешно окупљање грађана као носиоца поруке јавног заговарања и

•  иницијативе неформалне групе.

Поред опсежне медијске промоције и јавног признања, одабране организације цивилног друштва и неформална група ће добити и новчану, односно робну награду у вредности од 500 долара.

Све пријаве врше се путем онлајн формулара на сајту Јавно заговарање, који је доступан на

https://javnozagovaranje.bos.rs/konkurs/до 27. октобра 2019. године до 15 часова. У разматрање ће се узети само комплетне пријаве пристигле у наведеном року и на предвиђеном обрасцу.

Конкурс се спроводи у оквиру пројекта „Активни грађани: боље друштво: заговарањем ка сарадњи и демократском развоју” који има за циљ да допринесе јачању демократског друштва у Србији, утемељеног на култури учешћа грађана у политичком процесу и доследној демократској пракси.

Детаљи позива су доступни на  https://javnozagovaranje.bos.rs/nagrada.html

Извор: Београдска озворена школа и Координационо тело