Архива вести
                   

„ГОДИНА ПРЕДУЗЕТНИШТВА” И У БУЈАНОВЦУ

12. април 2016.

Бујановац – Пројекат „Година предузетништва“, у организацији Пчињског управног округа, Министарства привреде, Регионалне привредне коморе и Бизнис инкубатор центра, представљен је у препуној малој сали бујановачког Дома културе.

Појединости програма објаснио је Немања Глигоријевић из Регионалне привредне коморе, који је представио карактеристике успешног пословања и начине на који будући предузетници могу да остваре своје циљеве, нагласивши да је Бујановац град мале привреде

Ненад Зафировић, директор „Биводе“, рекао је пре почетка скупа да је држава ове године предвидела 16 милијарди динара за оне који планирају и желе да покрену сопствени бизнис. Нагласио је да је то велика шанса првенствено за младе, који на овај начин могу да дођу до посла.

“Суштина пројекта је да потенцијалним привредницима објаснимо како да дођу до субвенција које је држава определила за ову годину,”казао је Зафировић.

Скуп је отворио Бранислав Поповић, председник Надзорног одбора компаније „Јумко“, који је окупљенима представио основне тачке пројекта чији је циљ упознавање привредника и потенцијалних привредника са могућностима кредитрања и субвенција које нуде институције Републике Србије, Европске уније и банке.

Једна од идеја „Године предузетништва“је да створи посебан механизам да део обезбеђених средстава добију и они који имају идеју за профитабилан бизнис и чија је основна гаранција за успех посла квалитет идеје и плана који имају, а не драматично строго постављени услови и обезбеђења.

Детаље о пројекту и о томе на који начин се може доћи до новца за покретање бизниса, можете да погледате на сајту http://godinapreduzetnistva.rs/

Извор: Бујановачке и Координациоо тело