Архива вести
                   

ГДЕ ЈЕ ТВОЈ ПРАГ ОДГОВОРНОСТИ?

26. септембар 2013.

Лесковац - У циљу подизања свести јавности  о значају заштите животне средине, низом активности у 25 општина на југу и југозападу Србије, које укључују и општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, до краја ове године ће  бити спроведена кампања „Где је твој праг одговорности?“.

Међу највећим еколошким проблемима који тиште становнике ових општина издвајају се одлагање отпада, немогућност рециклирања и  загађење река. Ова кампања има за циљ подизање свести грађана о значају животне средине и важности рециклирања и енергетске ефикасности.

Током кампање, наредних месеци ће бити организоване акције чишћења и сакупљања комуналног отпада и улична дешавања у којима се очекује велики одзив грађана, као и низ радионица и обука, како би се становници одабраних општина подстакли да стварају амбијент у којем је заштита животне средине један од развојних приоритета сваке локалне заједнице. Радне акције су намењене општој популацији, и биће организоване у Врању и Пријепољу.  Уличним перформансима су обухва‘ени Нови Пазар, Куршумлија, Бујановац и Лесковац. Перформанс у Лесковцу биће одржан средином октобра и њиме ћемо означити почетак кампање у овом граду, рекао је Тихомир Великанац из организације Генератор.

Уз финансијску помоћ Европске уније и Владе Швајцарске, кампања се спроводи преко Програма европског партнерства са општинама – ЕУ ПРОГРЕС, у сарадњи са консултантском агенцијом Еxецутиве Гроуп и  удружењемграђана Генератор из Врања.

Извор: Југпрес