Архива вести
                   

ФОРМИРАНА ЛОКАЛНА ВЛАСТ У БУЈАНОВЦУ

16. мај 2016.

Бујановац - У Бујановцу је јуче одржана конститутивна седница Скупштине општине на којој су верификовани мандати одборника, изабран председник општине, заменик председника општине, председник  Скупштине општине и  општинско веће.

За председника општине изабран је, према коалиционом договору, Шаип Камбери из Партије за демократско деловање. За Камберија су гласали одборници његове Партије за демократско деловање, Покрет за демократски прогрес, Група грађана „За бољи Бујановац“ Стојанче Арсића, Српска листа и један ромски одборник.

Јонуз Муслиу, лидер Покрета за демократски прогрес је изабран за председника Скупштине општине. Ову функцију Муслиу је обављао и у претходном сазиву.

На место заменика председника општине изабран је Стојанча Арсић , носилац листе Групе грађана ,,За бољи Бујановац” а  по коалиционом договору, Срби ће добити и место заменика председника Скупштине општине.

На седници је изабрано  и Општинско веће од 11 чланова, 6 представника албанских странака, 4 српских и једног представника Рома.

Нову локалну власт у Бујановцу чиниће Партија за демократско деловање, Арсићева Група грађана, Покрет за демократски прогрес, листа СПС-ЈС-СПО и један одборник из ромске заједнице.

У опозицији ће бити Демократска партија досадашњег председника општине Нагипа Арифија и листа коју предводи Српска напредна странка.

Шаип Камбери, новоизабрани председник општине по струци је дипломирани правник а на челу Бујановца био је од 2008. до 2012.године.

Извор: Југпресс, Бујановачке и Координационо тело