Архива вести
                   

ФОНД ЗА ЗАПАДНИ БАЛКАН ПОЗВАО ОЦД ДА СЕ ПРИЈАВЕ ЗА БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА ПРОЈЕКТЕ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА

20. новембар 2018.

Фонд за Западни Балкан (FWB) је расписао позив за бесповратна средства за финансирање пројеката одрживог развоја, културне сарадње и образовне и научне размене, у циљу промовисања прекограничне и регионалне сарадње, као и подршке интеграцији региона у Европску унију, наводи се позиву објављеном на сајту фонда.

Бесповратна средства. у максималном износу од 12.000 евра по пројекту, ће се додељивати за финансирање до 80% вредности пројекта, док ће остатак средстава обезбедити корисници кроз сопствено финансирање, финансијску помоћ од других донатора или нефинансијска средства. Планирани укупни буџет у оквиру овог позива је 260.000 евра.

Пројекти одрживог развоја који могу бити финансирани кроз овај позив укључују оне чији је циљ подизање свести о заштити животне средине и климатским променама, подршка регионалним конференцијама, као што су скупови стартапа и форуми венчур капитал  фондова и промовисање иницијатива које за циљ имају инклузивни и одрживи економски раст.

Рок за подношење пријава је 13. децембар 2018. године, а кандидати морају бити обавештени о исходу оцене њихових пријава до краја априла 2019. године. Уговор о бесповратним средствима мора бити потписан у року од месец дана од обавештења о додељивању средстава.

Кандидати за бесповратна средства морају формирати партнерства која ће се састојати од једног водећег члана и најмање два партнера. Водећи члан мора бити непрофитна организација цивилног друштва (ОЦД) основана у региону Западног Балкана (WB6) или организација која спада у неку од следећих категорија: пословни кластери, пољопривредне асоцијације, привредне коморе, туристичке асоцијације, универзитети, школе, библиотеке, академије наука и уметности, музеји, уметничке галерије, позоришта, удружења културних институција и спортска удружења.

Једна организација може доставити само једну пријаву у својству водећег члана партнерства и највише две пријаве у својству партнера. Планирано трајање пројекта не сме бити дуже од 12 месеци, а активности на пројекту треба да се одвијају у региону WB6, који покрива и Србију.

Све потребне информације можете пронаћи на http://westernbalkansfund.org/grants-projects/?fbclid=IwAR1MgdxSR0NeaZOaLfXVgKOoVZo2rMu7BsjLZ6hqNLnhAI235jN4slw2rN4

Извор: Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом и Координационо тело