Архива вести
                   

ФИЛМ О ТУРИСТИЧКИМ ПОТЕНЦИЈАЛИМА ОПШТИНЕ БУЈАНОВАЦ

30. мај 2017.

Бујановац- Средствима Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије данас почиње снимање филма о туристичким потенцијалима општине Бујановац. Филм ће бити емитован у оквиру серијала Радио телевизије Србије „Лепша страна Србије“.

Координаторка у Туристичкој организацији Бујановца, Љиљана Андрић, открива да ће филм трајати 30 минута.

„Телевизијска екипа ће у наредна два дана, заједно са представницима Туристичке организације, посетити манастир свети Прохор Пчињски, археолошко налазиште Кале у Кршевици, објекте сеоског туризма, етно ресторане и мини хотеле на територији наше општине. Такође, посетиће и стару џамију у селу Биљача, Бујановачку бању, Музичку школу, Бујановачко језеро и фабрике за производњу минералне воде. Уз то, планирано је и снимање наступа овдашњих културно уметничких друштава као и ауторских дела Удружења Вредне руке“, објаснила је Андрић.

У Туристичкој организацији Бујановац, која је ове године успешно наступила на неколико сајамских манифестација у земљи и иностранству, указују на огроман значај овог подухвата, којим ће бити представљени туристички потенцијали Бујановачке општине.

Филм ће, како очекују, моћи да користе и за презентацију на предстојећим сајмовима.

Извор: Врањске новине и Координационо тело