Архива вести
                   

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ„СВЕТИ САВА“

27. септембар 2019.

Бујановац – Ученици Средње школе „Свети Сава“ у Бујановцу обележили су Европски дан језика – 26. септембар, рецитовањем поезије и песмом на четири светска језика.                      

Како би још више подстакла ђаке на учење страних језика, чиме се, како поручују из школе, промовише богатство културне и језичке разноликости, запослени у школској библиотеци организовали су пригодан програм поводом Европског дана језика, у оквиру којег су ученици рецитовали и певали на српском, енглеском, руском, француском и немачком језику.

“Опште је познато колико је важно учење језика данас. Учењем и знањем страних језика, осим што развијају самопоштовање, млади људи отварају и нове димензије у животу, напредовању у каријери, комуникацији на путовањима. Знање језика утиче на стицање нових погледа на свет”, каже библиотекарка Мирјана Николић.

Овом својеврсном приредбом у библиотеци школе, ученици и професори су наставили низ обележавања, за њих значајних датума.

Наиме, ученици су прошле недеље, уз подршку тима наставника ментора, Светлане Манасијевић, др Иване Манић Тасић, Бојана Митића, Александра Димитријевића и педагога Снежане Мишић, на себи својствен начин обележили и Међународни дан мира – 21. септембар.

Извор: Бујановачке и Координационо тело