Архива вести
                   

ЕКОНОМСКО-ТРГОВИНСКА ШКОЛА ИЗ ВРАЊА У ФИНАЛУ ТАКМИЧЕЊА УЧЕНИЧКИХ КОМПАНИЈА

19. октобар 2020.

Врање, Бујановац, Медвеђа  - За најбољу ученичку компанију у Србији ове године ће се у националном финалу „Пословног изазова" такмичити и ученици Економско-трговинске школе из Врања, пишу Јужне вести.

Такмичење је окупило 106 ученика из 23 средње школе из југоисточне Србије, и то из Алексинца, Блаца, Бојника, Бујановца, Лесковца, Медвеђе, Ниша, Пирота, Прокупља, Сврљига, Власотинца, Врања и Житорађе.

Тимови су имали задатак да осмисле производ или услугу који ће променити навике људи у домаћинству које нису у складу са еколошки освешћеним начином живота.

Уз помоћ пословних ментора су креирали бизнис планове и видео презентације за своје идеје, које су другог дана такмичења представили члановима жирија.

Чланови три првопласирана тима обезбедили су себи место у Националном финалу које ће бити одржано у фебруару у Београду, а победници на националном нивоу ће учествовати на Пословном изазову западног Балкана, заједно са вршњацима из Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Такмичење „Пословни изазов” је покренуто  пре дванаест година са намером да подстакне средњошколце да употребе своје вештине на иновативан начин како би унапредили свој предузетнички дух и повећали могућности за запошљавање.

У току школске године на шест регионалних Пословних изазова учествује више од 600 ученика из 90 општина у Србији у којима се спроводе образовни програми Достигнућа младих из области предузетништва и финансијске писмености.

Извор: Врање Њуз, Јужне вести и Координационо тело