Архива вести
                   

ЏЕЗ КОНЦЕРТИ У 6 ГРАДОВА ЈУЖНЕ СРБИЈЕ

29. април 2014.

Поводом Светског дана џеза, у среду, 30. априла, истовремено ће бити одржани бесплатни концерти у шест градова југа Србије - Нишу, Лесковцу, Врању, Владичином Хану, Босилеграду и Бујановцу.

У Нишу ће обележавање Светског дана џеза имати два сегмента. Прво ће од 18 сати на бини код ТЦ „Калча“ наступити нишки састав „Моба“ и певач Оливер Катић, а потом од 22 сата у клубу „Feedback“ наступају млади музичари који учествују у бесплатним џез радионицама које су део пројекта „Џез – Мултикултурални израз“. Програм ће бити завршен џем сешном.

У Лесковцу ће целовечерњи програм, са почетком од 20 сати у Камерној сали Лесковачког културног центра, извести неафиримисани музичари коју су такође полазници радионица, иначе ученици џез одсека музичке школе „Станислав Бинички“ и то уз подршку својих професора.

И на концертима у остала четири града прво ће наступати млади музичари, који учествују у пројекту „ Џез – Мултикултурални израз“, а потом истакнути нишки џез бендови. Тако ће у Бујановцу свирати бенд „Jam Station“, у Врању састав „Крембоу“, у Босилеграду „Вентил“и у Владичином Хану „Кафе Бал“.

Џез свирке ће у Бујановцу и Владичином Хану почети у 18 сати, а биће одржане у домовима културе у тим градовима, док је у Врању почетак заказан за 19 сати, а концерт ће бити одржан у галерији Народног музеја. У Босилеграду ће концерт бити одржан у Центру за културу од 19 сати.

Како наводе у “Нишвил фондацији” која је организатор овог обележавања, ови концерти су ушли у званичан програм глобалне прославе.

Извор: Јужне вести и Координационо тело