Архива вести
                   

ДРУШТВО ЗА РАЗВОЈ ДЕЦЕ И МЛАДИХ - ОТВОРЕНИ КЛУБ РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА КРАТКУ ПРИЧУ НА ТЕМУ ДЕЧИЈИХ ПРАВА

2. децембар 2016.

Бујановац – Друштво за развој деце и младих – Отворени клуб из Ниша, у партнерству и сарадњи са шест организација цивилног друштва из југоисточне Србије, расписало је конкурс за кратку причу о дечјим правима који траје од 25. новембра 2016. године до 31. јануара 2017. године. Конкурс је отворен у оквиру пројекта „Дечија права у причи и пракси“.  

Јунаци кратке приче треба да буду деца и млади који имају до 18 година и којима су прекршена дечија права или који су искључени из живота заједнице. Јунаци приче могу да буду и они који су у неравноправном положају у односу на своје вршњаке, они који се налазе се на маргинама друштва, они који су изложени сиромаштву, дискриминацији, насиљу, они који немају приступ квалитетном образовању и којима су ускраћена права на социјалну и здравствену заштиту, итд.

Прича треба да буде истинита. Ради заштите права на приватност, имена јунака могу бити измењена. У случају да прича уђе у најужи избор, потребно је да писац документује њену истинитост.

Прича треба да има до 1000 речи, да буде написана у Times New Roman фонту величине 12.
 

Право учешћа на конкурсу, између осталих, имају сви ученици са територије Бујановца и Врања.

Прича се шаље у електронском облику на и-мејл storytellingserbia@gmail.com , уз обавезно достављање имена и презимена њеног аутора и контакт телефона, са назнаком за који се град или општину конкурише.

Жири ће у сваком граду/општини наградити по 3 најуспешније приче тако што ће ауторима доделити награде у вредности од 100 евра за прво, 60 евра за друго и 40 евра за треће место.

Пројекат је подржала Делегација Европске уније у Републици Србији.

Извор: Отворени клуб и Координационо тело