Архива вести
                   

ДР ПАВЛОВИЋ: ДОМ ЗДРАВЉА БУЈАНОВАЦ СЕ ВРАЋА У НОРМАЛАН РЕЖИМ РАДА

19. мај 2022.

Бујановац – Београд -  Директорка Дома здравља у Бујановцу др Далиборка Павловић каже да је епидемиолошка ситуација у општини много  боља у односу на почетак године и да је од почетка месеца регистровано  само 9 случајева ковида.

„Последњих месеци ситуација се знатно смирила. У априлу су потврђена 23 случаја ковида, а овог месеца имамо 9 позитивних случајева. Генерално, смањен је број пацијената у Ковид амбуланти, где се углавном током дана обави 20 до 50 прегледа“, рекла је др Павловић на седници општинског Савета за безбедност.

По њеним речима, да сада је две дозе вакцина примило 16.296 грађана, са три дозе је вакцинисано 4.200, док је четврту дозу примило 12 људи.

„Са побољшањем ситуације са ковидом врац́амо се на нормално функционисање и радимо пуним капацитетом у корист грађана којима је потребно лечење“, рекла је др Павловић.

Директорка је нагласила да је планирано да се наредном периоду, на иницијативу Института Батут и у сарадњи са надлежним Заводом за јавно здравље, приступи реализацији Акционог плана за рано откривање карцинома код становништва старости од 55 до 75 година.

Извор: Бујановачке, Координационо тело