Архива вести
                   

ДР МУСТАФА: ТРЕБА СЕ ВАКЦИНИСАТИ И ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА И ПРОТИВ КОРОНЕ

14. октобар 2021.

Бујановац – Београд - Вакцинација против сезонског грипа требало би да крене ускоро, најављују у Дому здравља у Бујановцу, али на који начин ће се одвијати још увек није познато.

По речима др Афродите Мустафа, координатора за имунизацију у Дому здравља Бујановац, вакцина против короне и вакцина против сезонског грипа не искључују једна другу.

“Вакцина против грипа се може примити у једној руци, ковид вакцина у другој, без икаквих нежељених последица, јер су различите”,каже др Мустафа.

Она је рекла да се за сада не зна да ли ће за вакцину против сезонског грипа бити потребна електронска пријава и да ли ће се вакцинација одвијати на Економском факултету где се вакцинишу људи против ковида, или у Дома здравља.

Нагласила је да је вакцинација против сезонског грипа важна, нарочито за грађане изнад 65 година старости и за хроничне болеснике.

Завод за јавно здравље у Врању добио је Торлакову тровалентну вакцину која је намењена узрасту од 18 до 65 година, а до краја недеље из “Батута” ће стићи и четворовалентна вакцина којом могу да се вакцинишу и деца старија од шест месеци.

Извор: Бујановачке, Координационо тело