Архива вести
                   

ДОНАЦИЈЕ ОПШТИНИ МЕДВЕЂА

25. jануар 2021.

Медвеђа - Општини Медвеђа је стигла донација Руско-српског хуманитарног центра у виду два агрегата, као помоћ за породице које су више од 10 дана без струје.

На састанку са представницима овог центра је било речи о тренутној ситуацији и штети која је услед ледених киша проузроковала оштећење на електромрежи на 70 процената територије општине.

Руско-српски хуманитарни центар помаже у кризним ситуацијама на целој територије Републике Србије у области хуманитарног реаговања у ванредним ситуацијама, спречавања елементарних непогода и технолошких хаварија и уклањања њихових последица.

И Општина Богатић је донирала  Медвеђи 25 тона брашна како би ублажила лошу ситуацију мештана, погођених ванредном ситуацијом у претходне две недеље.

На састанку у кабинету председника општине Медвеђа је одржан радни састанак са председником општине Богатић, Миланом Дамњановићем, који је посетио Медвеђу са својим сарадницима.

Након састанка се приступило  потписивању Споразума о сарадњи и разумевању између Општине Богатић и Општине Медвеђа.

Председник општине Медвеђа, Небојша Арсић, се захвалио председнику општине Богатић, Милану Дамњановићу, на донацији, уз осврт да ће Споразум о разумевању и сарадњи бити, пре свега, намењен унапређењу и повезивању ове две општине на привредном плану, као и на свим другим.

Још једном се захвалио на помоћи државним организацијама, општинама и људима који су у протеклом периоду донирали помоћ у агрегатима, пакетима помоћи, као и радницима ЕПС-а из целе Србије на рашчићавању терена и брзој стабилизацији у напајању електричном енеријом на територији општине Медвеђа.

Извор: РТС и Координационо тело