Архива вести
                   

ДОМАЋИНИ КОЈИ БРОЈЕ ГНЕЗДА ЛАСТА У СВОМ ДВОРИШТУ МОГУ ДА ДОБИЈУ ТОНУ КУКУРУЗА (РОК: 15. ЈУН 2020)

4. јун 2020.

Сеоско домаћинство које у свом дворишту има највише гнезда ласта може да добије и тону кукуруза на конкурсу који организује Друштво за проучавање птица Србије. Конкурс је отворен до 15. јуна, а жири ће проверавати број пријављених гнезда.

Једна ласта не чини пролеће, али једно гнездо у дворишту је довољно за учешће на такмичењу, кажу у Друштву.

„Овим симболичним такмичењем желимо да похвалимо мала сеоска домаћинства која се пољопривредом баве на традиционалан начин и захваљујући чијој пажњи и љубави сеоске ласте и даље опстају на нашим просторима. Домаћинство са највише гнезда наградићемо тоном кукуруза. У претходне три године, колико организујемо ово такмичење, се показало  да је тона кукуруза одговарајућа награда јер су сва победничка домаћинства била сточарска и кукуруз је био више него добродошао,“ каже Милан Ружић, извршни директор Друштва за заштиту и проучавање птица Србије.

На такмичење се заинтересовани пријављују путем онлајн формулара , који је доступан на https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdLvqCNFc4OiobvdnauRQqgKbkEkk_p1oNvHb8UsLMeqFODEg/viewform , или позивом на телефон 011/33-43-902 до 15. јуна. Коначни резултати такмичења биће објављени до 21. јуна на страници  www.pticesrbije.rs и у средствима јавног информисања.

Право учешћа имају сва домаћинства са територије Србије.

Извор: Друштво за проучавање птица Србије и Координационо тело