Архива вести
                   

ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ ЗА БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ПРЕДУЗЕТНИЦИМА

3. септембар 2021.

Бујановац – Прешево – Београд - Додела уговора за бесповратна средства предузетницима из Прешева, Бујановца и Медвеђе, која је и за ову годину обезбедило Координационо тело, обављена је у амфитеатру Одељења економског факултета из Суботице у Бујановцу.

Осим председника Координационог тела Владе Републике Србије, Зорана Станковића, конференцији за новинаре су присуствовали и председник општине Бујановац, Нагип Арифи, Беник Садику из одељења за финансије општине Прешево и председник општине Медвеђа, Небојша Арсић, као и  изабрани привредници из тих општина.

Председник Координацаионог тела, Зоран Станковић је том приликом изјавио да је једна од најбитнијих ствари то што су се привредници, који су добили средства, обавезали да ће запослити 36 радника.

Бесповратна средства је добило укупно 19 фирми и то 9 из Прешева, 9 из Бујановца и 1 из Медвеђе.  Предузећима из Прешева је тако припало 18.227 256 динара, предузећу из Медвеђе 2 478 000 динара, док су фирме из Бујановца добиле 19 294 700 динара.

Станковић је додао да је на конкурс пристигло 25 пријава, од којих три нису испуниле услове, док су остале 3, рангирањем по броју бодова, остале испод црте.

Председник општине Медвеђа, Небојша Арсић, честитао је свим предузећима која су добила бесповратна средства и рекао да ће то свакако економски ојачати ове општине. Посебно је честитке упутио привредним субјектима из Медвеђе јер је ово доказ да су млади људи успешни те да има наде да се омладина задржи и запошљава у месту у ком живи.

Арсић се захвалио Координационом телу и на осталим средствима којим је помогла општину Медвеђа ове године, као и на школском прибору који је Координационо тело обезбедило за све прваке из Медвеђе, Бујановца и Прешева.

Председник општине Бујановац, Нагип Арифи се захвалио Координационом телу на средствима којим је помогла општину Бујановац и изразио наду да ће следеће године бити још више улагања из средстава буџета Координационог тела.

Бесник Садику, који је присуствовао уручењу грантова у име општине Прешево, изјавио је да је помоћ Координационог тела значајнни подстицај за развој општина на југу централне Србије.

Председник Координационог тела, Зоран Станковић је непосредно пре уручења уговора привредницима, обишао Дом здравља у Прешеву и Предшколску установу „8.март“ којима је Координационо тело такође доделило једнократне помоћи.

Извор: Координационо тело