Архива вести
                   

ДОДАТНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА ЗА 861 СТАНОВНИКА МЕДВЕЂЕ

10. фебруар 2010.

Дом здравља Медвеђа је у септембру 2009. године конкурисао код Координационог тела за финансирање пројекта „Здравствена помоћ и нега лица са посебним потребама и посебно осетљивих група становништва“ у оквиру Програма о распореду и коришћењу средстава за програме остваривања и унапређења социјалних и мањинских права и посебности. Средства у висини од 1.356.500,00 динара су им одобрена и Медвеђа је у децембру 2009. године добила санитетско возило у циљу побољшања здравствене заштите, праћења и пружање додатне неге посебно осетљивих популационих група.

„До овог тренутка, овим пројектом пружена је додатна здравствена заштита која укључује комплетан преглед за 861 лица са посебним потребама као и лица из вулнерабилних категорија.  Поред тога, успели смо да урадимо комплетну лабораторијску обраду (хематограм и биохемијске анализе) за 105 лица, као и превенцију кардиоваскуларних болести и шећерне болести за 496 лица“, изјавио је Др Драган Анђелковић, задужен за организација и управљање пројектним активностима у Дому здравља Медвеђа.

Служба Координационог тела наставиће да прати активности на пројектима финансираним средствима пореских обвезника како би, заједно са својим партнерима на терену, утицали на побољшање животног стандарда што већег броја становника Прешева, Бујановца и Медвеђе.