Архива вести
                   

ДОБАР ОДЗИВ ГРАЂАНА ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈУ ОРУЖЈА

22. април 2015.

Врање, Бујановац, Прешево - Одзив грађана у акцији легализације оружја у Пчињском округу је задовољавајући, изјавио је инспектор за оружје Полицијске управе у Врању Жижан Илић

„На половини смо акције, релативно сам задовољан, а видећемо како ће бити до краја. Имамо и промоције", рекао је Илић.

Промоција легализације оружја у Врању трајаће три дана, док је штанд на коме грађани могу да се информишу о начину легализације постављен у пешачкој зони у Врању. Слични штандови биће постављени у уторак у Бујановцу, а у среду у Прешеву.

„Мислим да ће и тамо акција успети јер имамо поднетих захтева за регистрацију оружја. Грађани могу оружје у илегалном поседу да предају у полицијску станицу у месту пребивалишта, која издаје оружни лист или потврду о предатом оружју и на томе се прича завршава", казао је Илић.

Илић је подсетио да се легализација оружја врши према новом Закону о оружју и муницији који је донет 4. марта 2015.године, као и да су акције легализације оружја у Србији организоване и 2003 и 2007. године.

Информисање грађана о легализацији оружја спроводи Министарство унутрашњих послова у сарадњи са програмом Уједињених нација за развој (УНДП) и Центром за контролу лаког наоружања југоисточне Европе и Европске уније.

Извор: Бета, Актер и Координационо тело