Архива вести
                   

ЂУРИЋ: ЈАЧАЊЕ ВЕЗА СА ОПШТИНАМА НА КИМ

26. децембар 2016.

Медвеђа - Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић посетио је општину Медвеђа и најавио да ће Влада настојати да створи политичку климу која ће омогућити да људи живе добро, да се искористе могућности које до сада нису биле довољно искоришћене, попут повезивања са општинама на КиМ.

„Нема опоравка југа Србије без опоравка места као што је Медвеђа, које је од стратешког значаја, заједно са другим општинама југа Србије због своје локације, етничке структуре и привредних потенцијала”, рекао је Ђурић након састанка са председником општине Медвеђа Небојшом Арсићем.

„Обавеза владе“, истиче Ђурић, „јесте да грађанима свих националности омогући економске шансе, да створи политичку климу која ће омогућити да људи ту живе добро, те да се искористе могућности које до сада нису биле довољно искоришћене.“

„То је могућност повезивања са нашим општинама на КиМ и јачање веза општине Медвеђа и других општина југа централне Србије са општинама на КиМ, зато што мислим да имају много тога једни од других да науче, много тога у економском и политичком смислу што могу да ураде заједно”, рекао је Ђурић.

Према његовим речима, Канцеларија за КиМ, као део Владе, брине о српским општинама на КиМ и понудила је своју сарадњу и представницима општине Медвеђа, због тога што познаје колики је витални и стратешки значај те општине за српски народ на том подручју.

Ђурић је додао да је у општини Медвеђа разговарао само са представницима те општине, пре свега, о развоју општине и да у фокусу нису били међуетнички односи.

Председник општине Медвеђа Небојша Арсић истакао је да свака посета представника Владе Србије његовој општини много значи с обзиром на неразвијеност те општине и њен географски положај.

„Ми смо мултиетничка средина која за сада много улаже у добросуседске односе и веома смо задовољни тиме и радимо на томе, а трудићемо се да сарадњу, нарочито са општинама на северу КиМ, подигнемо на много већи ниво, с обзиром на то да имамо и Сијаринску бању, која је велики туристички потенцијал, да се наши људи ту и лече и рехабилитују”, рекао је Арсић.

Извор: Танјуг и Координационо тело