Архива вести
                   

ЂАЦИ ЋЕ МАЛО ИЋИ У ШКОЛУ, ПА МАЛО НЕЋЕ

9. јули 2020.

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Министар просвете Младен Шарчевић је изјавио да због заразе вирусом корона 31 матурант није могао да полаже пријемни испит за упис на факултете.

Пријемни испит  ће за њих бити организован у августу, а резултати ће се прихватити као да су полагали у првом року.

„Уколико буде потребно проширићемо квоте. У Србији имамо 100 факултета, што  би значило да на сваком трећем проширимо квоте за по једно место“, појаснио је Шарчевић.

Министар је навео да је у плану измена Закона о високом образовању како би се омогућило да студенти могу да полажу испите онлајн.

„Ако се скупштина конституише за месец дана имамо времена да се до септембра ураде брзе припреме за измену Закона о високом образовању, који би регулисао полагање испита онлајн“, навео је Шарчевић.

Он је поновио да се за нову школску годину припрема више сценарија рада, у зависности од епидемиолошке ситуације.

Већ се снимају часови за онлајн наставу, али је Шарчевић више за комбиновани модел, да ђаци мало иду у школу, а мало да се ради онлајн настава на даљину.

„Кренули смо да снимамо часове, радимо по свим школским управама. Мислим да је боље да комбинујемо, да настава буде мало у школи, мало на даљину. Тај комбиновани модел је компликованији за организацију, али је бољи за ђаке“, рекао је Шарчевић.

Извор: Танјуг, Југмедиа и Координационо тело