Архива вести
                   

ДИРЕКТОР НЕДЕЉКОВИЋ: БУЈАНОВАЧКА БАЊА НЕМА УСЛОВЕ ЗА КОВИД БОЛНИЦУ

15. јули 2020.

Бујановац – Специјална болница за рехабилитацију Бујановачка бања требало би, по најавама надлежних, да постане ковид болница због све већег броја новооболелих од короне на овом подручју, међутим директор лечилишта Горан Недељковић каже да ће то бити тешко изводљиво.

„Није немогуће, али биће тешко наш објекат пренаменити за болничко лечење. Сигурно је да ће нам требати додатна опрема и пре свега људство, што верујем да се може обезбедити, али проблем је простор. Не можемо да будемо болница, јер је код нас концепт хотелског смештаја, нема одговарајућег пролаза до кревета, нема велике просторије која би омогућила контролу пацијената, већ се ради о класичним хотелским собама“, рекао је Недељковић.

Најаву да ће вероватно Бујановачка и Врањска бања постати ковид болнице зато што је у Врању „изузетно тешка ситуација“ изнео је у недељу епидемиолог Бранислав Тиодоровић, члан републичког Кризног штаба.

„За сада нисмо добили званичну информацију да постајемо цовид болница, верујем да ће се то десити само у случају масовног обољевања од корона вируса“,   каже Недељковић.

Прошле недеље је код двоје запослених из редова медицинског особља у овом лечилишту потврђена инфекција короном, а директор каже да је још двоје сумњивих.

„Ми смо за сада у редовном режиму рада, али смо смањили пријеме за амбуланто лечење, смањује се и број у стационару, корисници мање долазе“, рекао је директор.

Бујановачка бања је током априла месеца служила као карантин за повратнике из иностранства, међутим, Недељковић наглашава да ће организовање и функционисање као цовид болнице, уколико до тога дође, бити посве другачији изазов.

Извор: Бујановачке и Координационо тело