Архива вести
                   

ДЕВЕТ МИЛИОНА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ СОЦИЈАЛНИХ И МАЊИНСКИХ ПРАВА И ТРИ МИЛИОНА ЗА НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

21. јули 2009.

Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа расписало је два конкурса за финансирање пројеката којима ће у овој години да буду  унапређена социјална, мањинска права и рад невладиних организација на југу Србије.

Девет милиона динара биће додељено за задовољење културних потреба  деце и младих, подстицање комуникације и толеранције међу припадницима различитих националности, националних мањина и етничких заједница и за пројекте из области здравства, школства и спорта.

Три милиона динара Координационо тело за југ Србије определило је за подизање капацитета невладиних организација и организација цивилног друштва, подстицање омладинског активизма, зближавање младих из Прешева, Бујановца и Медвеђе са вршњацима из других делова Србије и едукацију становништва о познавању и коришћењу Уставом загарантованих права, поштовања људских права, изградњи мира, демократије и међусобне толеранције.

Сва конкурсна документација доступна је на интернет страници Координационог тела www.kt.gov.rs и у канцеларијама Службе Координационог тела у Прешеву  и Бујановцу. Конкурси су отворени до 21-ог августа 2009. Право учешћа на ова два конкурса имају невладине организације, удружења грађана, непрофитне организације и правна лица регистрована не територији Републике Србије.