Архива вести
                   

ДЕЦА МЕДВЕЂЕ И ИДУЋЕ ГОДИНЕ НА ТАКМИЧЕЊУ „СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ”

20. октобар 2020.

Медвеђа - Потписивањем протокола о сарадњи између представника делегације “Ритма Европе” и преседника општине Медвеђе Небојше Арсића, деци из ове општине омогућено је да и наредне године учествују на овој популарној дечјој манифестацију у Србији, на којој је Медвеђа ове године заузела шесто место, саопштено је из локалне самоуправе.

Овај највећи дечији музички телевизијски програму у Европи сваке године преноси Телевизија Прва.

На свечаном потписивању су у саставу делегације “Ритма Европе” били Давид Макевић, извршни директор “Ритма Европе” и Игор Карадаревић,  директор телевизијског програма “Србија у ритму Европе”.

Манифестација „Србија у ритму Европе“ одржава се од 2008. године, а намењена је талентованој деци основних и средњих школа. Председник општине Медвеђа је већ сада упутио позив музички талентованој деци из Медвеђе да се пријаве за учешће на кастинг који ће се одржати почетком 2021. године у организацији Ритма Европе.

У обраћању медијима који су присуствовали свечаном потписивању, др Небојша Арсић је истакао да „Иако је дечија недеља завршена и обележена низом активности, локална самоуправа ради дугорочно на унапређењу њихових права и представљања талената најмлађих. Гледаоци широм земље ће идуће године моћи на Првој српској Телевизији да прате такмичење “Србија у ритму Европе” на коме ће по други пут заредом наступати деца општине Медвеђа, уз подсећање да су ове године представљали Бугарску и заузели високо 6. место и на најлепши начин представили општину Медвеђа.”

Овај највећи дечији музички пројекат у Србији подржали су амбасадори Европе и Европске уније, а медијски подржала Прва српска Телевизија.

Извор: Југмедиа и Координационо тело