Архива вести
                   

ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА: МИГРАНТИ И ОДБОЈКАШИ ИЗ БУЈАНОВЦА НА ПРИЈАТЕЉСКОМ ТУРНИРУ

27. новембар 2018.

Бујановац – У Спортској дворани у Бујановцу одигран је пријатељски турнир у одбојци између одбојкаша и одбојкашица клуба БСК и миграната и мигранткиња смештених у прихватном центру у том месту.

Председник Одбојкашког клуба БСК Славиша Јовић рекао је да би тај турнир назвао "Даном отворених врата" када су сви заинтересовани за одбојку могли да дођу и опробају се у том спорту.

"Ми смо позвали све мигранте да дођу и да тренирају одбојку. Позвали смо их заправо да дођу и да се дружимо, а потом и да играју одбојку. Драго ми је да смо их угостили данас и показали да смо добри домаћини и људи као и они. Верујем да ће бити још оваквих акција, волео бих да тако буде", истакао је Јовић.

Он је истакао да су од самог доласка миграната у Бујановац врата тог клуба отворена за све оне који желе да тренирају одбојку, и да заједно са домаћим играчицама већ неко време тренира и девојка из прихватног центра.

Марија Цветановић из Међународне организације за мигранте (ИОМ) рекла је да су млади мигранти и мигранткиње из прихватног центра у Бујановцу итекако заинтересовани за спорт.

„Интересовање за одбојкашки турнир је било велико, као и за раније одржан турнир у малом фудбалу. Наставићемо да им у сарадњи са локалним клубовима пружамо могућност да се баве спортом“, рекла је Цветановић.

Турнир је одржан у оквиру Подршке Европске уније управљању миграцијама у Републици Србији.

Извор: Бета и Координацино тело