Архива вести
                   

ДАН ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА

21. мај 2013.

Медвеђа - „Општина Медвеђа спада у групу мултиетничких општина у Србији, а суживот различитих народа је добар и такав треба и да остане“, рекао је председник општине Медвеђа  Слободан Драшковић на свечаности организованој поводом прославе Дана општине.

„Желимо да развијамо општину, зауставимо миграције и вратимо оне који су из Медвеђе отишли“, рекао је  Драшковић.

У овом тренутку извесна је реализација две значајне инвестиције у Медвеђи. Реч је о изградњи кровне соларне централе снаге 0.45 мегавата и покретању производње брикета од угља.

„ Приводимо крају и пројекат изградње фабрике за производњу пелета из дрвне у био масу. Овај пројекат је у фази реализације већ две године и објекат је приведен намени. За тај део смо од ЕУ ПРОГРЕС-а на располагање добили 100 000 евра. Набавку машина је помогла словеначка Влада са 500 000 евра и, по информацијама које имам, машине пут Медвеђе крећу у среду“, истакао је Драшковић.

У Медвеђи планирају и оснивање Службе за одржавање путева, реконструкцију градског парка и израду планске документације. Прва истраживања спроведена у Тулару показала су да овај део располаже са 80 000 тона бакра и 78 тона чистог злата, па је у перспективи и отварање рудника површинског копа. Када је реч о туризму, планира се изградња хотела са четири звездице у Сијаринској бањи у којој ће, након 50 година, бити реконструисано и римско купатило.

Поводом Дана општине, руководство Медвеђе је са по 10 000 динара наградило ученике који су на школским такмичењима остварили запажене резултате - Анђелу Симић, Александру Дедовић, Јована Стојановића, Бојану Ивовић, Миљану Радовић, Сању Стевановић и Алексу Ковинић,15 000 динара уручено је Марији Милошевић за освојено прво место на ПРОГРЕС-овом ликовном конкурсу. Са по 20 000 динара награђени су светски првак у powerlifting - у Милош Станковић, и освајачи  трећег места у екипној конкуренцији на Првенству Србије у каратеу- Стефан Николић и Никола Младеновић.

Извор:  ЈУГпресс