Архива вести
                   

ЧЕТИРИ КОВИД БОЛНИЦЕ У ВРАЊУ ГОТОВО ПУНЕ, БУЈАНОВАЦ ЧЕКА РЕЗУЛТАТЕ ЗА СКОРО 30 СУМЊИВИХ СЛУЧАЈЕВА

15. јули 2020.

Бујановац, Врање - У четири ковид болнице у Здравственом Центру у Врању хоспитализовано је 197 пацијената, а слободно је још  19 кревета, док  само  бујановачки Дом здравља чека  резултате тестова на Ковид-19 за нешто мање од 30 узорака.

Сви пацијенти у ЗЦ Врање су са бронхопнеумонијом, 46 је на кисеонику, а најтежи случајеви упућују се у нишки Клинички центар, преноси РТС.

Са истом дијагнозом је и готово 90 одсто пацијената у цовид амбуланти у Бујановцу, број људи који траже помоћ расте у односу на прошлонедељних 80 до 90 дневно, а неки од њих резултате тестова чекају од 7. јула.

Инфекција короном је у понедељак потврђена код шесторице становника општине Бујановац.

Директорка врањског Здравственог центра Љиљана Антић најавила је могућност отварања нове ковид болнице.

„Још увек нисмо донели одлуку о томе где би следећа ковид болница била, ту одлуку ћемо донети на нашем кризном штабу, уколико буде било потребно. Иначе, ми имамо нека мишљења да би могло и даље у оквиру Здравственог центра да се отвори пета Ковид болница. Разматрамо једно одељење или можда и пољску болницу, јер би здравствени радници који раде у Здравственом центру могли да се прерасподеле и да ту буду у све те четири, односно пет ковид болница“,  рекла је она за РТС.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић је пре два дана споменуо опцију да Специјална болница за рехабилитацију Бујановачка бања постане ковид болница, међутим директор ове установе Горан Недељковић је рекао  да би то било тешко изводљиво.

Извор: Бујановачке и Координационо тело