Архива вести
                   

ЦЕНТАР МОДЕРНИХ ВЕШТИНА (ЦМВ) ОТВОРИО ПРИЈАВЕ ЗА ПРОЈЕКАТ „МЛАДИ ПРОТИВ НАСИЉА ПРЕМА ЖЕНАМА” (РОК: 22. СЕПТЕМБАР 2019)

16. септембар 2019.

Центар модерних вештина (ЦМВ) је отварио пријаве за пројекат „Млади против насиља према женама”. Пројекат је намењен средњошколцима из Шапца, Параћина, Кикинде и Београда (општина Стари Град), као и свим другим средњошколцима који деле вредности равноправности и ненасиља.

Заинтересовани средњошколци се могу да се пријаве попуњавањем пријаве на https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSciAYY9OlW4SJzbFdFNAJYkfmyDmQ8iQu0KzETYGhZThUM4tw/viewform  до 22. септембра 2019. године.

Циљ пројекта је да информише, мотивише и ангажује средњошколце, првенствено младиће који иду у II и II разред средње школе, да се боре против насиља према девојкама.

У пројекту ће се користити COMBI (Communication for behavioral impact) методологија, којом ће ЦМВ покушати да утиче на промену понашања младића у вези са темом женских права, њиховог односа према девојкама, као и њиховог ангажовања у сузбијању насиља према женама. Учесници пројекта ће, уз подршку ментора, креирати своју локалну кампању на тему борбе против насиља према женама.

Пројекат ће пратити SeConS група за развојну иницијативу, која ће кроз анкете и фокус групе урадити истраживање. Резултати истраживања ће помоћи пројектном тиму, али и школама и локалним самоуправама, да увиде ставове ђака о насиљу према женама, вршњачком насиљу и другим темама мушко-женских односа у адолесцентском добу. Пројекат подржава и Координационо тело Владе Републике Србије за родну равноправност.

Пројекат „Млади против насиља према женама“се спроводи у оквиру регионалног програма Агенције УН за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women) „Заустављање насиља према женама: примена норми, промена свести“, који финансијски подржава Европска унија.

Котакт особа: Милош Ђајић, 063 578 361, milos.djajic@cmv.org.rs

Више информација о конкусру је доступно на  www.cmv.org.rs

Извор: www.cmv.org.rs и Координационо тело