Архива вести
                   

ЧЕКА СЕ ОДОБРЕЊЕ ФИНАНСИЈСКИХ СРЕДСТАВА ЗА ЈУЖНУ ПРУГУ

26. јун 2018.

Београд, Прешево – Зорана Михајловић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је разговарала са Дубравком Негре, директорком представништва Европске инвестиционе банке (ЕИБ) за Западни Балкан, о текућим пројектима који се релизују уз подршку ЕИБ и новом циклусу инвестиција у области инфраструктуре у Србији.

Представници ЕИБ-а су навели да се очекује финално одобрење за доделу бесповратних средстава за израду пројекта пруге Ниш - Прешево - државна граница, као и за израду   главног пројекта за изградњу обилазне пруге око Ниша, која је део пројекта реконструкције и модернизације пруге Ниш-Димитровград.  

Министарка Михајловић је упознала представнике ЕИБ-а са новим пројектима у путној инфраструктури, као и са плановима за наставак модернизације железнице, укључујући пругу на железничком Коридору 10 од Београда до Ниша, и од Ниша до Прешева, односно пруге Београд - Бар, на Коридору 11.

Негре је рекла да је Европска инвестициона банка задовољна досадашњом сарадњом са Владом Србије и заинтересована да настави сарадњу на новим пројектима чија је реализација планирана у наредном периоду.

 Извор: ОК Радио и Координационо тело