Архива вести
                   

CEI: ПОЗИВ ЗА ПРЕДЛОГЕ ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИМА ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ, ОБРАЗОВАЊА И ПОДРШКЕ МИКРО, МАЛИМ И СРДЊИМ ПРЕДУЗЕЋИМА (РОК. 9. АПРИЛ 2020)

1. април 2020.

Како би се обезбедио циљани одговор на глобалну епидемију коју је изазвао COVID-19, Централно-европска иницијатива (CEI) је објавила COVID-19 ванредни позив за подношење предлога пројеката 2020. Циљ позива је брзо решавање специфичних потреба заједница у државама чланицама CEI.

Укупни буџет од 600.000 EUR – који су подржале све државе чланице CEI, кроз Фонд за сарадњу CEI, и Италија, кроз Програм размене знања у оквиру фонда CEI при EBRD – биће обезбеђен за одобравање пројеката у оквиру следеће три области:

  • Здравствена заштита и телемедицина (MED);
  • Образовање и е-учење/учење на даљину (EDU);
  • Подршка микро, малим и средњим предузећима (MSMEs).

Сви јавни и приватни субјекти и невладине организације са седиштем и регистроване у некој од држава чланица CEI, као и међународне/регионалне организације могу конкурисати за доделу бесповратних средстава CEI до 100% вредности њиховог пројекта, и до максималног износа од 40.000 EUR. Посебна пажња биће посвећена земљама CEI које нису чланице ЕУ.

Због ванредне природе овог позива, биће прихваћене само апликације које буду добијене до 9. априла 2020. године.

Јавни позив и пријавни формулар можете да преузмете на  https://www.cei.int/news/8809/covid-19-extraordinary-call-for-proposals-launched-600000-eur-for-projects-in-field-of-healthcare

Извор: www.cei.int и Координационо тело