Архива вести
                   

ЦАРИНСКИ ТЕРМИНАЛ У ПРЕШЕВУ ЧЕКА РАСПИСИВАЊЕ ЈАВНОГ ПОЗИВА

11. jануар 2019.

Прешево - Привремени престанак рада царинске испоставе Терминал Прешево трајаће само док се не распише јавни позив којим ће Управа царина настојати да пронађе дугорочно решење за потребе локалних привредника, њихових заступника у царинском поступку и свих ангажованих државних служби, а све у циљу што ефикаснијег развоја привреде тог региона, речено је у Управи царина.

Кажу да Робна царинска испостава у Прешеву није трајно укинута, већ је привремено престала са обављањем послова робног царињења почев од 25. новембра 2018. године.

„Разлог привременог престанка рада те царинске испоставе је техничке природе, па се са радом морало привремено престати док се не дође до адекватног решења за несметан наставак рада”.

Привреда југа Србије неће трпети штетне последице, јер се послови стављања робе у неки од царински дозвољених поступања под истим условима могу обављати у најближој царинској испостави Врање или у било којој другој испостави коју привредни субјект одабере.

У тој робној испостави укупно је радило 13 царинских службеника и сви су распоређени у друге организационе јединице царинарнице Ниш, узимајући у обзир место њиховог пребивалишта”, наводе из Управе царина.

Извор: Југпрес и Координационо тело