Архива вести
                   

ЦАРИНСКИ ТЕРМИНАЛ ПРЕШЕВО НЕ РАДИ ОД 25. НОВЕМБРА

5. децембар 2018.

Прешево – Царинска испостава Прешево привремено је престала са робним царињењем, саопштила је Управа царина Министарства финансија.

Како се наводи у саопштењу, разлог за престанак обављања тих послова на Терминалу Прешево од 25. новембра 2018. је техничке природе.

„Привреда југа Србије неће трпети штетне последице јер се послови царињења робе под истим условима могу обављати у најближој царинској испостави Врање или било којој другој коју одабере привредни субјекат“, саопштила је права царина Србије напомињући да робна царинска испостава у Прешеву није трајно укинута.

У њој је, како се наводи, радило 13 царинских службеника који су распоређени у друге организационе јединице Царинарнице Ниш.

„Привремени престанак рада царинске испоставе Терминал Прешево трајаће док се не распише јавни позив којим ће Управа царина настојати да пронађе дугорочно решење за потребе локалних привредника у циљу што ефикаснијег развоја привреде тог региона“, наводи се, између осталог, у саопштењу Управе царина Србије.

Извор: Радио слободна Европа и Координационо тело