Архива вести
                   

ЦАРИНИЦИ СПРЕМНИ ЗА ПОЧЕТАК ТУРИСТИЧКЕ СЕЗОНЕ, НА ПРЕЛАЗУ ПРЕШЕВО БЕЗ ГУЖВИ

18. јун 2021.

Прешево – Београд - На граничном прелазу Прешево осећа се да туристичка сезона  почиње, па иако за сада нема задржавања, очигледан је већи број путника. Последњих дана број путника се повећао, али је то далеко од гужви које знају да се створе у јеку сезоне, наводи Управа царина. Цариници са тог прелаза кажу, да се већи број путника може очекивати тек када почне школски распуст у Србији, односно, крајем овог и почетком следећег месеца.

С обзиром на то да прелаз Евзони, који је нашим туристима најкраћи пут до Грчке, и даље не ради ноћу, доста путника се одлучује да крене пут мора  преко Бугарске, а посебно они који путују туристичким аутобусима. У том случају за излаз из земље се најчешће користи гранични прелаз Градина, или неки од мањих алтернативних прелаза у близини (прелази Стрезимировци и Рибарци).

Како летња сезона одмиче, на свим прелазима, где год је то могуће, биће отворен максималан број улазних и излазних трака.

Управа царина Србије саветује грађанима да се пре поласка на путовање добро информишу о важећим прописима који су детаљно презентовани на сајту Управе царина Србије, али и на сајтовима царинских администрација земаља у које путују.

Извор: Југпрес, Координационо тело