Архива вести
                   

БУЈАНОВАЧКИ СРЕДЊОШКОЛЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ МЕЂУНАРОДНИ ДАН МИРА

22. септембар 2021.

Бујановац – Београд - У оквиру пројекта „Наш град, наше школе“ који Служба Координационог тела успешно реализује већ четири године у партнерству са Групом 484, уз подршку Песталоци дечје фондације, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, општине Бујановац као и са 11 партнерских школа у општини Бујановац, заједничком акцијом ученика средњих школа „Свети Сава“ и „Сезаи Сурои“ у Бујановцу, јуче је обележен Међународни дан мира.

Средњошколци су самоиницијативо осмислили акцију уз поруку мира коју су упутили својим суграђанима и симболично пустили десетине белих балона.

"Овом акцијом ученичких парламената смо желели да покажемо свим грађанима нашег града, како заједничким снагама и  активношћу мењамо ствари на боље. Желимо да се дружимо без стереотипа и предрасуда.”, рекао је Богдан Матић председник Ученичког парламента СС "Свети Сава". Поруке које су још могле да се чују током прославе су:

„Желимо да се дружимо без стереотипа и предрасуда једни о другима.  Такође смо послали поруку онима који руше наш мир, да то не треба да чине. Желимо у будућности да што више сарађујемо, и да заједно радимо!“

Акцију су изводили ученици ђачких парламената уз подршку наставница Букурије Борици и Јелене Ранђеловић из СШ „Сезаи Сурои“ и Александре Бојковић из СШ „Свети Сава“.

Извор: Координационо тело