Архива вести
                   

БУЈАНОВАЧКИ ОМЛАДИНСКИ КОШАРКАШКИ КЛУБ „PLAY 017“ ОСНИВА КОШАРКАШКУ АКАДЕМИЈУ

30. jануар 2017.

Бујановац – „За будућност кошарке у Бујановцу не треба бринути. Она је извесна и светла, шта год други мислили. Уколико од локалне самоуправе и убудуће будемо добијали финансијску подршку, клуб ће израсти у својеврсни центар за развој кошаркашких талената на југу Србије,“ рекао је Ненад Стајић, оснивач и тренер бујановачког кошаркашкох клуба PLAY 017, најавивши оснивање кошаркашке академије у Бујановцу.

 „ОКК PLAY 017 je по много чему јединствен спортски колектив на овим просторима, са преко 200 чланова чије екипе постижу врхунске резултате. Клуб тренутно има осам селекција: мини баскет-дечаци, мини баскет-девојчице, млађе пионирке, млађи пионири, пионирке, пионири, кадеткиње и кадети“, каже Стајић.

Оно чиме се Стајић посебно поноси је чињеница да клуб поштује највише стандарде у спортском, образовном, васпитном и духовном раду са децом.

„Ми и даље желимо да будемо средина за пример успешног мултиетничког функционисања, клуб у коме ће сви његови чланови уживати иста права, без обзира на све предрасуда, на националну или верску припадност. Од родитеља деце, пријатеља кошарке из Бујановца и са југа Србије, од локалне самоуправе и свих људи добре воље очекујемо само мало више разумевања, које ће помоћи да Бујановац и овај крај добију регионалну мултиетничку кошаркашку академију. Та институција ће сутра, по нашој замисли, од добрих дечака и девојчица, били они Срби, Албанци или Роми, православци, бошњаци или католици, успешно стварати врхунске људске и спортске величине,“рекао је Стајић.

Извор: Врањске. Бујановачке и Координационо тело